shutterstock_1521672602

E-loket voor Mechelse ondernemers

MECHELEN – In het stadion van KV Mechelen dronken zo’n 700 genodigden van Stad Mechelen en Voka Mechelen dinsdagavond een glas op het nieuwe jaar. Waarnemend burgemeester Alexander Vandersmissen maakte op de receptie bekend dat Mechelen een e-loket voor ondernemers opricht en daar 426.000 euro voor uittrekt.

“Ondernemers ontvangen heel vaak informatie van de stad, maar die informatie komt vaak nog niet digitaal of op maat van de ondernemer. Deze legislatuur werken we hier een plan voor uit”, aldus Alexander Vandersmissen.

“Het doel is om een gepersonaliseerd e-loket voor ondernemers uit te bouwen waar de ondernemer digitaal zijn aanvragen kan doen. Hij krijgt ook permanent een overzicht over zijn aanvragen. De ondernemer kan zelf ook relevante info voor de stad toevoegen.”

6 miljard euro

“Dit e-loket kan de ondernemer echt vooruithelpen”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “Als het performant is, kan het tijd, geld en moeite besparen. Deze maatregel is ook beter voor het milieu. Een rit naar het gemeentehuis is dan niet langer nodig.”

“Voka pleit al langer voor een verdere digitalisering van administratieve documenten. Ondernemers moeten zich vaak door een papierhoop worstelen”, zegt Laveren. “In ons land betalen ondernemers en zelfstandigen volgens het Federaal Planbureau meer dan 6 miljard euro per jaar aan administratieve lasten. Dat moet veel efficiënter.”