recruitr

Recruitr: voor bedrijven op zoek naar talent

MECHELEN – Vanuit het Mechelse HUNTR, dat commerciële werknemers (sales en management) recruteert voor zijn klanten, is een nieuw merk ontstaan: RECRUITR. RECRUITR leidt recruiters op en brengt freelance recruiters en opdrachtgevers samen.

HUNTR ging ruim twee jaar geleden van start. De sales recruiters van de onderneming hebben zelf saleservaring, wat van pas komt bij de selectie van kandidaten.

Jan Piet Hermans van HUNTR: “Elke kandidaat die begint bij een klant, bieden we een salescoach aan die beschikbaar is voor advies. Dit is vernieuwend in de recruitment markt en zorgt voor een veel betere ROI van onze selecties.”

Maar snel werd duidelijk dat klanten die op zoek zijn naar werknemers nog andere noden hebben. “De ene is vooral op zoek naar talent, terwijl de andere klant vooral een recruiter wil die uit een stapel CV’s de beste kandidaten kan selecteren, of iemand die wervend teksten kan schrijven of marketing en HR combineert in een recruitment rol. Aan die noden kan RECRUITR tegemoetkomen. Onze klanten kunnen via RECRUITR flexibel experten inhuren.”

Overnemen

RECRUITR neemt indien gewenst het aanwerven van talent ook volledig of gedeeltelijk over van de klanten. “Wij noemen dat RaaS (Recruitment as a Service). “Bij aanvang zitten we met onze klant samen om de verwachtingen duidelijk te stellen. Zo zorgen wij voor goede instroom van kandidaten en rekruteren we de juiste professionals voor een vooraf bepaald en vast maandelijks budget. Geen aparte fee per aanwerving meer.”

Opleiden

De derde dienst die RECRUITR aanbiedt, is het opleiden van recruiters. “We merken een tekort aan goede recruiters, en er bestaat niet echt een opleiding voor. Wij zorgen voor het aanwerven van kandidaten met recruitment-potentieel en trainen hen tot startende recruiters. Of we werven recruiters aan die via ons de nodige training en begeleiding krijgen om nog beter te worden in hun vak. Hiervoor hebben we de nodige tools en ervaring in huis.”