wegenwerken

Opening nieuwe fietstunnel onder R6 in Mechelen

MECHELEN/SINT-KATELIJNE-WAVER – Op 8 januari opent de nieuwe fietstunnel onder de R6 in Mechelen. De tunnel wordt een belangrijke schakel in de toekomstige fietsas tussen Mechelen en Sint-Katelijne-Waver.

De werf op het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg (N1) zit nog steeds op schema. De fietstunnel dient vanaf 8 januari als veilige doorgang, want de doorgang over het kruispunt wordt dan afgesloten.

Fietsers kunnen tijdens de werken steeds veilig de R6 kruisen zonder last te hebben van modder en vrachtwagens. Tot het einde van de werken loopt de fietsroute via de Karekietstraat en de Mezenstraat, over de brug van de Otterbeek, door de nieuwe tunnel, over een tijdelijk fietspad naar de Irisstraat en zo terug naar de Antwerpsesteenweg.

Op langere termijn zal de fietstunnel aansluiten op een nieuw fietspad naar Sint-Katelijne-Waver en zo als belangrijke schakel fungeren van een nieuwe fietsas tussen Mechelen en Sint-Katelijne-Waver.

Op woensdag 8 januari zullen er de hele namiddag activiteiten zijn in en rond de tunnel. Fietsers en wandelaars die op 8 januari tussen 12u en 18u passeren, worden persoonlijk door de verlichte tunnel geleid en kunnen tijdens de pitstop hun fiets onder handen laten nemen.

Meer info over de werken aan het kruispunt R6/N1:  www.wegenenverkeer.be/mechelen.