Wintersolden

Wintersolden nemen vliegende start

MECHELEN – Mooi weer, de eerste soldendagen die in het weekend vallen en een leuke sfeer in de stad … meer was er niet nodig om van een geslaagde start van de wintersolden te spreken. Ook in Mechelen was het gezellig druk.

Nochtans konden we vrijdag van een gemiste start spreken. Niet alleen de miezerige regen maar ook de plotse staking van De Lijn gooide roet in het eten. Zaterdag en zondag werd dat echter ruimschoots goedgemaakt.

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen liet zondag weten dat de cijfers bij hun aangesloten leden ongeveer evengoed waren als vorig jaar. Volgens de Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhouder en Unizo werd er een positief resultaat genoteerd van 5 procent meer omzet. Ook Comeos, de handelsfederatie die de Belgische ketens vertegenwoordigt, deed een rondvraag. Daaruit blijkt een positief resultaat van 17,7 procent.

Door het relatief warme herfstweer hadden de kledingwinkels nog 4 procent meer in de rekken dan vorig jaar. Vooral typische winterkleding zoals dikke pulls, warme winterjassen en laarzen waren nog volop voorradig.

In Mechelen was het zowel zaterdag als zondag gezellig druk in het winkelcentrum. Op zondag combineerden veel mensen hun dagje shoppen met de nieuwjaarsreceptie die door de stad werd aangeboden.