Steilvol_profiel

Stijlvolle evenementen op de M/S Steilvol

MECHELEN – Aan de Zennegatvaart in Battel (Mechelen) ligt de M/S Steilvol afgemeerd. Dit verbouwd vrachtschip is een unieke locatie voor bedrijfspresentaties, opleidingen of evenementen. Bovendien kan je op de boot ook terecht voor een vaaropleiding.

De M/S Steilvol haalt de ‘ei’ in zijn naam omdat het type boot een steilsteven is. Het stalen vrachtschip uit 1932 is 27 meter lang en is omgetoverd tot een luxueus varend woonschip dat ook dienst kan doen als locatie voor evenementen.

“We zijn niet gericht op grote groepen”, zegt eigenares Annemie Anthoons. “De ruimte in het schip is ideaal voor groepen tot 12 personen. Bij evenementen op de kade kunnen we uiteraard meer mensen ontvangen. Onze thuisbasis is Mechelen, maar in overleg kunnen we ook op een andere locatie aanmeren. En uiteraard is er wifi aan boord.”

De M/S Steilvol wordt ook de thuis van nautische opleidingen. Vanaf het voorjaar 2020 kan iedereen op het schip terecht voor een vaaropleiding. Je krijgt er lessen om een Belgisch en Internationaal vaarbewijs te behalen. Deze nautische opleidingen worden georganiseerd door CruiseTops – Vaaropleiding & Charter van Nicole Van Erp en Robert Verlinden. Lesgever is Peter De Boos, tevens de kapitein van de M/S Steilvol.

Hetgeen je leert kan je eigenlijk meteen toetsen aan wat je op het water of aan boord ziet. Na de theoretische opleiding kan je meteen aan de slag met de opgedane kennis.

Tenslotte kan je de M/S Steilvol bijvoorbeeld ook charteren voor bijvoorbeeld een originele teambuilding. Zo kan je een dagje gewoon genieten van de voorbij glijdende landschappen langs de Belgische kanalen en rivieren. Wie het liever wat actiever wil kan met zijn team de hele tocht mee voorbereiden. Voor de catering aan boord wordt gezorgd door restaurant Sacchettis uit Klein-Willebroek.