2019-12-oh2022_rechthoek

Oh! stopt ermee eind 2021

MECHELEN – Het Mechelse college van burgemeester en schepenen heeft beslist om het pand waarin Oh! Mechelen gevestigd is, te verkopen. Het ondernemershuis blijft nog twee jaar actief en houdt er dan mee op.

“Opdracht volbracht”, meldt het Oh! in zijn nieuwsbrief. “In 2021 blaast Oh! Mechelen zijn tiende en laatste kaarsje uit.”

Het college van burgemeester en schepenen besliste om het gebouw aan de Kanunnik de Deckerstraat te verkopen.

De stad Mechelen wil de volgende jaren de focus verleggen naar circulaire economie en circulair ondernemerschap. Dat zal onder meer gebeuren in De Potterij in het centrum van Mechelen. De Potterij wordt een ontmoetingsplaats voor jonge, innovatieve ondernemers met een eigenzinnige kijk op circulaire economie. Focus ligt op de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen. Ook andere thema’s zoals ecologie, stadlandbouw, onderwijs, buurt, cultuur en kennisontwikkeling zullen hier een plek krijgen.

Trots

Het ondernemershuis is bijzonder fier op de talrijke ondernemers die er hun springplank hebben gevonden. “Zo groeiden onder meer Madzuli Agency, DataShift, Exceptional Events en Pandafish uit van starter tot gevestigde waarde.”

De volgende twee jaar blijft het ondernemershuis een bloeiend ecosysteem bieden voor zijn bewOh!ners. “De werking blijft behouden tot en met 30 december 2021. Onze voorwaarden worden zelfs flexibeler: ook kortlopende en tijdelijke overeenkomsten zijn nu mogelijk. Maak dus gerust nog even gebruik van onze springplank.”

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via oh@mechelen.be.