Cindy De Bruyn

Starter van de week: Vlier is meer dan een bloemenwinkel

LIER – Op 6 december opende Cindy De Bruyn (37) in een pand aan de Kartuizersvest 83 haar bloemen- en plantenwinkel ‘Vlier’. Ondanks het feit dat dit de eerste stappen zijn van Cindy als zelfstandige, zit het ondernemen haar toch in het bloed.

“Zowel mijn ouders als mijn vier broers en zussen zijn al actief als zelfstandige”, vertelt Cindy, die afkomstig is uit Emblem. “Het was dus enigszins voorbestemd dat ik de sprong ook zou wagen.” Cindy de Bruyn werkte tien jaar lang in een tuincentrum waar ze in de afdeling snijbloemen werkte. Bovendien waren bloemen en planten al van jongs af aan een hobby van haar.

“Het kriebelde al een tijdje om met een eigen zaak te beginnen”, zegt Cindy. “Toen ik het pand aan de Kartuizersvest zag, sprak me dat meteen aan. Het is hier een gezellig pleintje.” In het pand was vroeger de slagerij Langmans gevestigd.

In haar bloemen- en plantenzaak biedt Cindy naast verse snijbloemen ook planten, bloemstukken, kransen en kleine decoratiestukken aan.

In de keuze van de naam ‘Vlier’ vind je natuurlijk de stad Lier terug. “Maar de vlier is ook een plant. Eentje die het hele jaar door mooi is. De vlier wisselt ieder seizoen van kleur”, legt Cindy uit.

De winkel is open van woensdag tot vrijdag tussen 10 en 18.30 uur, op zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 14 uur.