Bryan Dierickx

vzw De krone opent pop up koffiebar in Hof van Busleyden

MECHELEN – Zondag 8 december opent in Museum Hof van Busleyden een pop-up koffiebar. De koffiebar zal worden uitgebaat door de vzw De Krone, een jobervaringscentrum voor mensen met autisme, en maakt deel uit van de nieuwe tentoonstelling The Neverending Park.

De uitbating van de koffiebar gebeurt door Bryan Dierick. Hij is een van de cursisten die een opleiding kreeg in BrASSerie De Krone in het Fort van Duffel. Na zijn opleiding kreeg hij een eerste werkervaring aangeboden in eetcafé t’ASS, in het Mechelse Tivolipark. Ondanks de ervaring die hij daar opdeed bleek het toch nog moeilijk om de nodige stappen te zetten naar de arbeidsmarkt.

“Toen de mogelijkheid voor het uitbaten van de pop-up er kwam, hebben we geen moment getwijfeld. Weer een kans voor Bryan om meer ervaring op te doen onder supervisie van de begeleiders van vzw De Krone”, vertelt Noël van den Broeck, de afgevaardigd bestuurder van vzw De Krone.

De nieuwe uitbater van de koffiebar, Bryan Dierick, is in de wolken met deze nieuwe uitdaging. “Ik ben enorm blij dat ik deze kans krijg. Ik droom er van om ooit zelf een eigen koffiebar te openen. Op deze manier kan ik al een beetje van mijn droom proeven. Natuurlijk ben ik zenuwachtig maar ik sta er niet alleen voor. Ik krijg ondersteuning van De Krone. Met drie maanden extra werkervaring ga ik achteraf misschien toch nog een vaste job vinden.”

De vzw De Krone bedeelt bovendien ook soep bij verschillende Mechelse bedrijven. Ook daar koppelen ze een goed doel aan. “Voor iedere liter soep die we verkopen bij de Mechelse bedrijven schenken we, via het Sociaal Huis, een extra liter gratis aan mensen die in armoede leven.”

De pop up in het Hof van Busleyden is geopend van 8 december 2019 tot maart 2020. Alle dagen tijdens de openingsuren van het museum, behalve op woensdag.