Ontvangst Award 1 met CEO en (vice) President FIDIC

Willemen Groep wint belangrijke internationale awards

MECHELEN – Tijdens de uitreiking van de allereerste FIDIC Contracts Awards in Londen, viel Willemen Groep maar liefst tweemaal in de prijzen. Het Mechelse bedrijf mocht twee awards meenemen naar de Dijlestad: ‘Project of the Year’ en ‘Contractor of the Year’.

FIDIC – International Federation of Consulting Engineers stelt sinds 1957 contracten ter beschikking die door werkgevers in de internationale bouwsector worden gebruikt. De organisatie is gevestigd in het Zwitserse Genève en telt leden in 104 landen.
“Met dit nieuwe initiatief willen we de zichtbaarheid van FIDIC-contracten en van diegenen die ze gebruiken, vergroten. De awards zijn een beloning voor de beste praktijkvoorbeelden”, klinkt het bij FIDIC.

De ‘Project of the Year’ award die Willemen Groep won, ging naar APM Terminals MedPort Tangier, één van de meest geavanceerde containerterminals ter wereld, die afgelopen lente werd opgeleverd in de haven van Tanger (Marokko).

“Dit project werd gerealiseerd volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen en naar de contractvoorwaarden uit het FIDIC Red Book. De terminal werd bovendien binnen tijd en budget opgeleverd én met voortreffelijke veiligheidscijfers”, motiveerde de jury haar keuze.

Willemen Groep mocht ook de award van ‘Contractor of the Year’ in ontvangst te nemen. De jury loofde de proactieve en probleemoplossende aanpak die de groep aan de dag legt tijdens contacten met klanten en opdrachtgevers.