Michel Moortgat – Duvel Michel Moortgat - Duvel

Duvel Moortgat kan worden bekroond als knap familiebedrijf

BREENDONK – De Breendonkse brouwerij Duvel Moortgat is één van de vier finalisten voor de Family Business Award of Excellence® die wordt uitgereikt door EY.

EY, internationaal actief in accountancy, belastingadvies en bedrijfsadvies, reikt de prijs al zes jaar uit om Belgische familiebedrijven in de kijker te zetten.

De award lauwert familiebedrijven die o.a. uitblinken in deugdelijk bestuur, in de visie en het behoud van de familiewaarden en in de overdracht van ondernemerszin over de generaties heen.

De zesde editie van de Family Business Award of Excellence® – Sustainable entrepreneurship through generations staat in het teken van Talent Management binnen de familiebedrijven.

Duvel Moortgat is een Belgische familiale brouwerij, opgericht in 1871. Het familiebedrijf uit Breendonk wordt geleid door Michel Moortgat, de vierde generatie van de familie Moortgat, en groeide van een bedrijf met één merk en een éénlandstrategie tot een internationale groep met een complementaire productportefeuille en een aanwezigheid in meer dan 70 landen.

“Kwaliteit, vakmanschap en pioniersgeest staan centraal in de geschiedenis van deze familiale groep die in 2018 een omzet geboekt heeft van 455 miljoen euro en meer dan 1900 medewerkers te werk stelt”, aldus EY.

De andere genomineerden voor deze editie van de Family Business Award of Excellence zijn zuivelspecialist Inex, producent van o.a. lichtschakelaars Niko en drankengroep Spadel.

Een vijfkoppige jury met vertegenwoordigers uit het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld zal de winnaar op 5 december bekendmaken in The Event Lounge in Brussel. De uitreikingsceremonie wordt georganiseerd door EY in samenwerking met FBN Belgium, Guberna, BNP Paribas Fortis en Mediafin.