6faec91f4920f898eca16b7b74f90e22

Wie heeft ondernemend idee voor Hof ter Laken?

BOOISCHOT – Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg en Kempens Landschap lanceren een oproep voor ideeën rond de herbestemming van het kasteel en de koetshuizen van Hof ter Laken in Booischot. De eigenaars willen de restauratie afstemmen op de toekomstige bestemming.

De koetshuizen. © Kempens Landschap.

Gedeputeerde Jan De Haes, covoorzitter van Kempens Landschap, roept op om ideeën te spuien en spoort potentiële partners aan zich te melden als ze voorstellen hebben voor de invulling van één of beide gebouwen. “Met deze ideeën en voorstellen willen we aan de slag om de toekomst voor de gebouwen te bepalen.”

Er zijn diverse mogelijkheden voor de herbestemming. Burgemeester Luc Vleugels:

“Een horecazaak, logies, een kleine ambachtelijke activiteit, een herbestemming in de verzorgings- of gezondheidssector, een kinderboerderij, kantoren, ruimtes voor feesten of MICE, een sociaal project,… De invulling van het kasteel en de remise kan momenteel nog heel wat richtingen uit. We zijn dan ook op zoek naar partners die hun droom samen met ons wensen te realiseren of ons een leuk idee kunnen aanreiken dat de restauratie-investering verantwoordt.”

Een belangrijke voorwaarde is dat de toekomstige bestemming verenigbaar is met de bescherming als monument en dat ze geen te grote impact heeft op de rust en beleving voor de bezoekers van het park.

Geïnteresseerden kunnen de informatiebrochure opvragen door een mail te sturen naar info@kempenslandschap.be.

Voorstellen kunnen worden ingediend tot 31 januari.