rots

Kabas geeft ruimte aan Studio ROTS

MECHELEN – De Mechelse verpakkingsvrije kruidenier Kabas heeft een pas gerenoveerde ruimte achter de winkel ter beschikking gesteld voor een pop-up expo van Studio ROTS, atelier voor lithografie en artistiek drukwerk.

“Tijdens de crowdfunding van de initiële renovatie van Kabas heb ik de opbrengst van mijn toenmalig gevelproject voor H30 gedoneerd aan Kabas. Op hun beurt hebben Peter en Anneleen van Kabas nu hun recent gerenoveerde achterruimte voorgesteld als mogelijke expositieruimte”, zegt grafisch ontwerper en illustrator Lieven Hendrickx.

Hij werkt aan een tentoonstelling die opent in april 2020 met creatieve collaboraties met kunstenaars van Mechelen en daarbuiten. “Sommige kunstenaars hebben tijdens of na hun bezoek aan de studio ook een solowerk gemaakt. Deze werken zijn deze week in primeur te zien in Kabas (Keizerstraat 17).”

Uitbreiding

Peter Le Page, zaakvoerder van Kabas, legt uit dat de verpakkingsvrije winkel stap voor stap werkt aan uitbreiding. “Momenteel zitten we in een unieke fase. De ruimte achteraan is af maar is nog niet ingericht als verpakkingsvrije winkel. Dit maakt het mogelijk om tijdens de eindejaarsperiode ook sfeer en gezelligheid een extra plaats te geven. Met de kunst van studio ROTS ziet Kabas er uit als nooit tevoren.”

“Volgend weekend zullen we een wijnproeverij houden in dit prachtig kader. Tijdens de feestdagen plannen we nog een muzikale noot en verder zijn artiesten zeker welkom om ons te contacteren om in december deze ruimte te benutten. Ook ons kerstassortiment zal gedurende de feestdagen hier te vinden zijn. In de toekomst hopen we deze ruimte als winkel en workshopruimte te benutten.”

De uitbaters van Kabas zijn blij met de reacties van de Mechelaars op hun winkelconcept. “Onze klanten stimuleren ons om een goede verpakkingsvrije winkel uit te werken.”