72 SDW19a(113)

Verberdt-Kordt vergroot winkel en atelier

MECHELEN – Juwelier/goudsmid Verberdt-Kordt, gevestigd op de Mechelse Schoenmarkt, heeft zijn zaak aanzienlijk uitgebreid. Het gelijkvloers werd grondig gerenoveerd, op de eerste verdieping kwam extra winkelruimte en op de tweede verdieping werd het atelier ondergebracht.

“De winkel werd vergroot en vernieuwd, maar met behoud van de authenticiteit van het pand”, zegt Pedro Geeroms. Hij baat de winkel uit samen met zijn echtgenote Saskia Mees, de dochter van kunstenares Helga Kordt. Saskia staat al 24 jaar in de winkel. Pedro staat haar sinds een paar jaar bij.

De zaak staat bekend om Helga’s exclusieve juweelontwerpen die onder de naam Design Helga Kordt worden verkocht.

“We wilden ons aanbod van juwelen vergroten en onze klanten extra beleving en winkelplezier bezorgen. Daarom hebben we de afgelopen jaren stap voor stap het pand gerenoveerd. Vroeger was enkel het gelijkvloers in orde. Nu is het volledige pand in eer hersteld, met atelier en een extra winkelverdieping.”

Voor de laatste ingrijpende stap van de renovatie was de winkel twee maanden gesloten.

“We installeerden een brede nieuwe trap van het gelijkvloers naar de eerste verdieping en er kwam ook een opening in het plafond tussen beide gedeelten van de winkel. Met het atelier op de tweede verdieping erbij is de zaak ongeveer 100 m² groter geworden. In het atelier wordt de exclusieve collectie Design Helga Kordt met de hand vervaardigd.”