Les garcons

Starter van de Week: Les Garçons de Malines

MECHELEN – Les Garçons de Malines is de nieuwste aanwinst voor de Mechelse Vismarkt. Tom De Clerck toont er zijn goede smaak in een zaak die zowel interieuraccessoires als bloemen aanbiedt.

Les Garçons de Malines is de eerste zaak van Tom De Clerck, maar hij is zeker geen nieuweling in de branche. “Hiervoor werkte ik acht jaar als creative voor Ralph Lauren Benelux. Dat betekent dat ik verantwoordelijk was voor de look & feel van winkels, decoratie, etalage en interieurafdeling.”

De keuze voor bloemen én interieuraccessoires was voor hem logisch. “Bloemen maken deel uit van ons interieur, en zowel bloemen als interieur zijn mijn grote passie.”

De aparte Franse naam van de zaak werd geïnspireerd door zijn partner Jan.

“Iedereen noemt ons altijd de jongens, de gasten of de mannen, vandaar. Ik koos bewust voor het meervoud omdat het ook door de steun van Jan is dat ik dit kan doen. Zo werd het Les Garçons de Malines. We gingen voor een Franse naam omdat ik in de toekomst graag zelf kussens en andere interieurstukken wil ontwerpen en als we dan internationaal gaan, ligt Les Garçons de Malines iets beter in de mond dan De Jongens.”

Tom richt zich met zijn winkel op een breed publiek. “Ik mik op mensen die houden van kwaliteit en van kleur, en die gedurfde keuzes willen maken. Van mensen die houden van een eclectische mix van materialen, kleuren, stijlen,…”