KATOGATEAUX74 (2)

Starter van de week: Kato Gateaux opent koffiebar

MECHELEN – Jong en ondernemend, zo kan je de twintigjarige Kato Lauwens uit Mechelen noemen. Op 10 december opent ze Kato Gateaux, een koffiebar op de Korenmarkt.

Een jaar geleden ging Kato van start met het bakken van taarten. Het was op dat moment een uit de hand gelopen hobby. Ze begon aan haar studies voeding- en dieetkunde maar na een half jaar wist ze al dat ze iets meer wou doen met haar taarten. Eerst was ze nog student-ondernemer maar door het succes van haar zaak werd het algauw een fulltime bezigheid.

Sinds vorige maand is Kato zelfstandige in hoofdberoep en draait haar kleine keukentje in de Adegemstraat op volle toeren. Op 10 december zet Kato Gateaux een volgende stap. In het pand waar vroeger de bekende Mechelse zaak Domus gevestigd was, opent Kato een koffiebar.

Tot nu bakte ik taarten die ik zowel aan particulieren als aan een zestal horecazaken lever. Dat gaat van taarten of cupcakes voor verjaardags- of trouwfeesten tot stapeltaarten. Mijn specialiteiten zijn wortel- en kaastaarten en ondertussen ook de vegan taarten. Met vegan ben ik een half jaar geleden begonnen omdat er vraag naar was vanuit de horeca.

Ook in haar nieuwe koffiebar ligt de focus op vegetarische en veganistische taarten. Je kan er echter ook gewoon binnenspringen om een taart te kopen. “Ik wil zoveel mogelijk samenwerken met Mechelse ondernemers.”

Het atelier van Kato Gateaux blijft in de Adegemstraat. Kato zal vanaf deze week ook iemand in dienst nemen die haar helpt. “Of het geen grote stap is? Ja natuurlijk, maar ik heb ook het geluk dat ik eerst als student-ondernemer al wat ervaring heb kunnen opdoen. Bovendien volgde ik het Bryo-traject bij Voka.”

“Of er al niet veel koffiebars zijn in Mechelen? Ja, maar het zit er ook altijd vol. Ik ga mij vooral toeleggen op gezondere voeding. Ons aanbod zal dus anders zijn dan bij de meeste andere zaken. Ondertussen blijf ik ook gewoon verder leveren aan andere horecazaken”, zegt Kato Lauwens.
www.katogateaux.be Foto’s: ByNouchka