ecerium

Ecerium (Pitco) hoort bij Deloitte Fast 50

KESSEL – Ecerium (Pitco), gevestigd op de Corda Campus in Hasselt maar met maatschappelijke zetel in Kessel, hoort bij de Technology Fast 50 die Deloitte België zopas bekendmaakte. De Fast 50 zijn de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in België.

De Technology Fast 50-award, die op 14 november wordt toegekend, gaat naar het snelst groeiende technologiebedrijf in België op basis van de procentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar. Enkel de Fast 50 maken kans op die award.

De enige kanshebber uit onze regio, Ecerium uit Kessel met Mark Ongena als ceo, is op acht jaar gegroeid van een eenmansbedrijf tot een onderneming met 17 werknemers. De eerste jaren heette het bedrijf Pitco. In 2017 werd het onder de Ecerium-holding geplaatst om de know-how te kunnen inzetten in verschillende domeinen en sectoren.

Het bedrijf ontwikkelt o.a. in de financiële sector oplossingen voor het beheer van virtuele rekeningen. Het gaat dan onder meer over het beheer van online bankrekeningen, prepaid en creditcard systemen, loyalty cards…

Ecerium werkt daarnaast ook aan innovatieve producten voor andere sectoren die het bedrijf zelf of met de hulp van partners in de markt wil zetten.

Pioniersfunctie

“De Technology Fast 50 ranking bewijst dat de Belgische scale-upwereld heel succesvolle, innovatieve en disruptieve ondernemingen telt. Door hun disruptieve aanpak met focus op schaalbaarheid, de juiste teamspirit in een globale wereld, blijven de Belgische start-ups een pioniersfunctie vervullen in de (nabije) toekomst”, aldus Nikolaas Tahon, managing partner Deloitte Private en programme leader Deloitte’s Technology Fast 50.

Bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn in de technologiesector worden in de spotlight geplaatst in de Rising Star-categorie. 10 bedrijven mogen pitchen voor de externe jury op 14 november. De beste krijgt de Rising Star award. Bij de tien kanshebbers zijn helaas geen bedrijven uit onze regio.