KristelNijskens – copyright Bert Daenen

Kristel Nijskens heeft prijs met Don’t Mess With Me

BOOM – Professioneel fotografe Kristel Nijskens uit Boom kreeg in Los Angeles een eervolle vermelding voor haar opmerkelijke kinderfoto Don’t mess with me tijdens de 14de Black & White Spider Awards. Dat is een topwedstrijd voor zwart-wit fotografie.

Don’t Mess With Me. © Kristel Nijskens.

De awards worden toegekend tijdens een live online gala dat het jaarlijkse hoogtepunt is van de zwart-wit fotografie. Het wordt bijgewoond door talloze marktleiders uit de fotografiewereld.

“Ik ben verbijsterd over de kwaliteit van de foto’s die werden ingezonden. Daardoor was het uitermate moeilijk om de winnaars te selecteren. Ik wil dan ook de relevantie en de impact van deze wedstrijd benadrukken. De Black & White Spider Awards hebben het hoogste internationale niveau”, zegt jurylid Bernardino Castro, Directeur van het Portuguese Center of Photography in Porto.

Uitzonderlijk beeld

“Het is een ongelooflijke prestatie om uit de 6.418 inzendingen uit 73 landen te worden geselecteerd”, zegt Basil O’Brien, de creatieve directeur van de Black & White Spider Awards.

“Kristel Nijskens’ Don’t Mess With Me is een uitzonderlijk beeld dat is opgenomen in de categorie Children of the World. Dit beeld vertegenwoordigt zwart-witfotografie op zijn best en we zijn verheugd om haar in deze categorie een eervolle vermelding te geven.”

Kristel is uiteraard zeer blij met deze prijs. “Net geen gouden, zilveren of bronzen medaille, maar ik ben méér dan trots. En… voor de eerste keer ben ik blij om een spin te zien”, lacht ze.