field-of-daffodils

Greenyard verkoopt Brits bloemenbedrijf

SINT-KATELIJNE-WAVER – Greenyard heeft zijn Britse bloemenbedrijf Greenyard Flowers UK verkocht aan Yellow Holdings Ltd. De verkoop kadert in het transformatieplan van Greenyard dat het bedrijf opnieuw sterker moet maken.

Yellow Holdings wordt geleid door Alex Newey, directeur van de Pebble Group en langdurige partner van Greenyard Flowers UK, en Gilles Deprez, managing director van het bedrijf. Deze overname verzekert de verdere ontwikkeling van de onderneming als duurzaam bloemenbedrijf in het Verenigd Koninkrijk.

Greenyard bood het bedrijf eerder dit jaar te koop aan omdat het volgens het transformatieplan een niet-kernactiviteit is. Greenyard Flowers UK is wereldwijd een toonaangevend teler, verdeler en verpakker van narcisbloemen en -bollen. Het bedrijf oogst en koopt jaarlijks meer dan 500 miljoen narcisstelen.

Als managing director blijft Gilles Deprez verantwoordelijk voor de dagelijkse werking. Hij blijft ook de strategische visie van het bedrijf uitstippelen.

Marc Zwaaneveld, co-ceo van Greenyard: “We zijn blij dat we een overeenkomst bereikten die de kwaliteit van de activa van Greenyard Flowers UK weerspiegelt en hebben er alle vertrouwen in dat de ervaring, business case en visie van Yellow Holdings Ltd. zullen zorgen voor de blijvende continuïteit en groei.”

Gilles Deprez, managing director van Greenyard Flowers UK: “Ik ben zeer tevreden dat we de 40 jaar durende activiteiten van Greenyard Flowers UK voortzetten onder de verantwoordelijkheid van Yellow Holdings Ltd. Samen met onze partners en het bestaande management zullen we nieuwe mogelijkheden bieden aan ons personeel, onze klanten, de lokale gemeenschap en economie en aan andere belanghebbenden van het bedrijf.”

Beide partijen kwamen overeen om geen financiële details van de overname vrij te geven.