Fluvius Mechelen (10)

Fluvius opent duurzaam kantoorgebouw in Mechelen

MECHELEN – Vrijdag 4 oktober werd aan de Elektriciteitstraat het gerenoveerde duurzame kantoorgebouw van Fluvius ingehuldigd. De site in Mechelen is een van de vier campussen die de distributienetbeheerder in Vlaanderen heeft.

Fluvius ontstond vorig jaar uit de fusie van Eandis en Infrax en is nu de enige distributienetbeheerder in Vlaanderen. In Mechelen werken 200 mensen in het gebouw en nog eens 100 technici op de baan. Vanuit Mechelen doen zij op het vlak van energie, openbare verlichting, kabeldiensten en riolering de dienstverlening voor 28 steden en gemeenten.

Het gerenoveerde kantoorgebouw is volgens CEO Frank Vanbrabant een voorbeeldgebouw. “We willen ‘future proof’ en duurzaam zijn. Een BEO-veld, circulatiepompen, regenwaterpompen, LED-verlichting, een dubbele gevel voor sterke isolatie én zonnepanelen op het dak dragen hiertoe bij. En dat uit zich ook in hoe het gebouw werd ingericht. Geen saaie kantoren, wel veel aantrekkelijke en open ruimten.

De renovatie van het gebouw kadert ook in de ontwikkeling van de zogenaamde ‘Eandissite’. Dat moet binnen enkele jaren een nieuwe stadswijk worden. “Het is door de goede samenwerking met Fluvius en het optimaliseren van de ruimte in het gerenoveerde gebouw, dat een ander kantoorgebouw van Fluvius kan afgebroken worden en plaats maken voor de parkeertoren. De bouw van de parkeertoren start in 2020 ”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, Wonen en Stadsvernieuwing, Greet Geypen (VLD-Groen-M+).

In de plannen voor de nieuwe stadswijk is ook een investering in twee bruggen voorzien en de heraanleg van het Rode Kruisplein. In november opent het Van der Valk-hotel in de Ouwen Dok en voor de sites van McDonalds en Interbeton wordt een ontwerp voorbereid.