Goldfish verdieping

Goldfish opent shop-in-shop voor tieners

MECHELEN – Goldfish, de Mechelse winkel voor kinder- en tienerkledij in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, opende een shop-in-shop. De eerste verdieping van de zaak is voortaan voorbehouden aan tieners vanaf 12 jaar.

Het nieuwe shopconcept op de eerste verdieping van Goldfish moet een heus tienerwalhalla worden volgens Eva Devisch, die acht jaar geleden Goldfish opstartte. “We groeien mee met ons publiek”, legt ze uit. “Omdat we geregeld te horen kregen: ‘wat nà Goldfish?’. Onze prille tieners en hun ouders vonden het vaak jammer, dat ze – eens de kindermaatjes ontgroeid – niet zo goed wisten waarnaartoe. Volwassenenmode is dan nog vaak te volwassen. En tegelijk shopt een veertienjarige misschien liever niet tussen de babyspullen. Een Goldfish-tienershop was de volgende logische stap.

Op de eerste etage van de boetiek vinden shoppers vanaf twaalf jaar voortaan hun eigen dedicated tienershop. Tieners kunnen er terecht voor een total look, van hoodies, jassen en maxidresses tot sneakers, scrunchies en rugzakken.

Eva Devisch wil met dit concept verder gaan dan gewoon een maatje groter. “De styling en de merken op onze ‘1st floor’ zijn nog steeds 100 procent Goldfish, maar tegelijk aangepast aan het hedendaagse tienermodebeeld. Helemaal middelbare-school-proof, dus.

Goldfish behoort tot de 15 zaken uit de Onze-Lieve-Vrouwestraat die van de stad Mechelen het label Fairtrade kregen. Daarmee is deze straat de eerste Fairtrade winkelstraat van Vlaanderen.