quares

Siham Rahmuni wordt nieuwe ceo van Quares

MECHELEN – Vastgoedgroep Quares wil meer dan ooit inzetten op innovatie, digitalisering en duurzaamheid, en herschikt daarom de bedrijfstop. Siham Rahmuni wordt de nieuwe ceo.

Om de groep klaar te stomen voor de toekomst, wordt de leiding in handen gelegd van een directiecomité dat het bedrijf door en door kent. Siham Rahmuni, voormalig finance & hr director, wordt de nieuwe ceo van de groep. Daarnaast krijgt het bedrijf als eerste in de Belgische vastgoedsector een chief of innovation: Bart De Smedt. Sonny Catelin wordt aangesteld als chief operating officer.

De partners Herman Du Bois en Freddy Hoorens zullen focussen op de eigen vastgoedfondsen, waaronder Quares Student Housing en Quares Sustainability Initiative, een belangrijke hoeksteen voor de verdere uitbouw van Quares.

Anneleen Desmyter, één van de Quares-oprichters, verlaat het bedrijf in de beste verstandhouding en kiest voor een nieuwe uitdaging. Zij wordt ceo van Aldea Vastgoed.

Kennisbedrijf

Quares wil zich vanaf nu sterker profileren als kennisbedrijf in vastgoed. Niet enkel als uitvoerend dienstverlener op korte termijn, maar eveneens als partner op lange termijn door het aanbieden van as a service modellen en verschillende investerings- en vastgoedfondsen.

De groep lanceert voor haar professionele vastgoedportefeuille de Quares Energy Monitoring Tool. Daarmee zal ze de energieproductie- en consumptie van panden actief kunnen monitoren en zo tot 30 % energie besparen.

In de Quares Academy krijgen medewerkers extra opleiding en innovatietraining zodat ze zich zowel intern als extern kunnen profileren als de vastgoedexpert.

Ceo Siham Rahmuni: “We kunnen ons niet voorbereiden op een veranderende vastgoedwereld als we zelf niet meegaan in deze transformatie. We staan in de vastgoedsector voor grote maatschappelijke en technologische uitdagingen. Groter dan de meesten durven denken of vermoeden. We willen onze dienstverlening én onze medewerkers hierop dan ook ten gronde voorbereiden.”