AZ Rivierenland 1540 x 500

Nieuw sociaal statuut voor personeel AZ Rivierenland

RUMST/BORNEM/WILLEBROEK – Bij AZ Rivierenland werd een nieuw sociaal statuut voor de medewerkers goedgekeurd.

AZ Rivierenland is het fusieziekenhuis voor de regio Rupel, Klein-Brabant en Vaartland dat sinds 1 januari  het voormalige AZ Heilige Familie in Rumst en de Sint-Jozefkliniek in Bornem en Willebroek verenigt.

Het was van in het begin vastgelegd dat alle medewerkers na de fusie in dienst konden blijven. Een eengemaakt sociaal statuut was een belangrijke volgende stap in het fusieproces. In samenspraak met de vakbonden werden alle arbeidsvoorwaarden voor de personeelsleden op elkaar afgestemd, over de 3 campussen in Rumst, Bornem en Willebroek heen.

In een volgende fase werd het voorstel voor het nieuwe statuut mondeling via infosessies toegelicht aan alle medewerkers van AZ Rivierenland.

“We vonden het belangrijk om een draagvlak te creëren bij de personeelsleden. Daarom kreeg elke medewerker de kans om via stemming aan te geven of hij/zij akkoord ging met het voorstel. Met een mooi resultaat: maar liefst 80% van onze medewerkers heeft het fiat gegeven voor invoering van het nieuwe sociaal statuut”, aldus de directie.

Een aantal belangrijke punten uit het sociaal statuut zijn een verhoging van de maaltijdcheques, een gratis hospitalisatieverzekering voor alle personeelsleden en de mogelijkheid om gezinsleden aan te sluiten tegen beperkt tarief, een extra oproeppremie van 50% van het uurloon naast het normale loon als je onverwacht wordt opgeroepen om een zieke collega te vervangen en anciënniteitsverlof.

Het nieuwe sociaal statuut wordt op donderdag 5 september ondertekend op campus Bornem van AZ Rivierenland.

Nog extra personeel gezocht

AZ Rivierenland zoekt overigens nog steeds extra personeel. Het gaat niet alleen om verpleegkundigen, maar ook om o.a. ICT’ers, technici, onderhoudspersoneel en logistieke ondersteuning.

Meer info via de website van AZ Rivierenland.