zemst

Zemst steunt innovatieve landbouwprojecten

ZEMST – De gemeente Zemst wil eventueel innovatieve landbouwproducten in het kader van de korte keten steunen. Ze zoekt naar lokale producenten en landbouwers die geïnteresseerd zijn.

Het gemeentebestuur wil onderzoeken in hoeverre er in Zemst innovatieve projecten in het kader van de korte keten lopen of gepland zijn in de nabije toekomst. Dergelijke initiatieven zouden van de gemeente dan een duwtje in de rug kunnen krijgen.

Om de interesse in kaart te brengen, start Zemst met een pilootproject. De gemeente heeft enkele percelen in eigendom die ze zelf onderhoudt. Bij wijze van test kan een van deze percelen tijdelijk ter beschikking worden gesteld van een door de gemeente gekozen landbouwproject.

Daarom is het gemeentebestuur op zoek naar een lokale producent die in samenwerking met een lokale landbouwer (of omgekeerd) een innovatief landbouwproject opstart en daarbij het principe van de korte keten respecteert.

Kandidaturen worden beoordeeld op het vlak van innovatie, kleinschaligheid, duurzaamheid, lokaal gegeven en educatief en informatief aspect.

Geïnteresseerden kunnen tot 20 september hun project indienen via landbouw@zemst.be.