wegenwerken

Opnieuw werken voor aansluiting van Mechelse tangent

MECHELEN – In Mechelen is gestart met voorbereidende werken voor de aansluiting van de  tangent – de nieuwe verbindingsweg tussen Brusselsesteenweg en Douaneplein – op de N15. Deze werken kunnen verkeershinder veroorzaken.

Illustratie: Mechelen in Beweging

Tijdens deze voorbereidende werken, die zeker tot het einde van het jaar zullen duren, wordt het aantal rijvakken in de richting van de stad teruggebracht van twee tot één. De toegang tot de parallelweg naar de Nekkersite wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er is een omleiding via de verkeerslichten aan de Plattebeekstraat.

Om de tangent af te werken en nieuwe fietsinfrastructuur te bouwen, moeten op de N15 tussen het Hoogstratenplein en de Nekkerhal nutsleidingen verlegd worden. Het voetpad en fietspad aan de kant van de Afleidingsdijle worden opgebroken en voetgangers en fietsers worden over een beveiligd gedeelte van de rechterrijstrook geleid. Voor het autoverkeer blijft nog maar één rijstrook in de richting van de stad beschikbaar. Dit heeft een verminderde doorstroming tot gevolg.

Ook aan de kant van het Douaneplein komt een grote werfzone. Daardoor wordt de toegang tot de parallelweg langsheen de N15 onderbroken. Automobilisten die de schaatsbaan, het bioscoopcomplex of het sportpark De Nekker willen bereiken, moeten doorrijden tot aan de verkeerslichten met de Plattebeekstraat en dan via de parallelweg terugrijden in de richting van de stad.

Voor voetgangers en fietsers blijft een rechtstreekse doorgang beschikbaar. De werken hebben ook tot gevolg dat de parkeerplaatsen langs de parallelweg en de spoorwegberm verdwijnen. De gratis randparking aan het Douaneplein blijft wel behouden.

De verkeershinder die de werken veroorzaken, zal vooral voelbaar worden begin september, wanneer de scholen opnieuw openen.

In 2020 en 2021 zijn langs het traject van de tangent nog werken gepland die verkeershinder zullen veroorzaken. Als alles volgens plan verloopt, zal de tangent eind 2021 in gebruik worden genomen.