UNit-T banner image

Unit-T is top in maatschappelijk verantwoord ondernemen

MECHELEN – Unit-T, de joint venture tussen Telenet en Solutions 30, ontvangt een gouden medaille van het onafhankelijke platform EcoVadis. Moederbedrijf Solutions 30 krijgt op Europees niveau een zilveren medaille. Daarmee plaatst Unit-T zich in de top 3% van duurzame bedrijven in zijn sector.

Voor de toekenning van de medailles voert EcoVadis, wereldleider in sociale evaluatie van toeleveranciers, een MVO-analyse uit. Die bestaat uit een meting van 21 parameters verdeeld over 4 thema’s: milieu, eerlijke arbeidsomstandigheden, ethiek/eerlijke handelspraktijken en de distributieketen.

De meting evalueert hoe goed een bedrijf de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) heeft geïntegreerd in zijn werking.

De gouden medaille die Unit-T kreeg na de analyse, illustreert de continue inzet die het bedrijf levert op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Goesting

Ceo Koen Verbergt: “Het behalen van de medaille hebben we te danken aan een ploeg van medewerkers die elke dag het beste van zichzelf geeft en die ethiek en klantentevredenheid hoog in het vaandel draagt. Bij ons is het bezit van een diploma ondergeschikt aan de goesting om te leren. Er werden ook processen ontwikkeld om telewerk zo werkbaar mogelijk te maken binnen onze organisatie.”

Steven Genné, chief inspiration manager bij Unit-T: “We blijven inzetten op het constant bijscholen en motiveren van onze medewerkers. Hoe meer onze medewerkers elke dag het beste van zichzelf geven, hoe waardevoller wij als bedrijf worden. Wij zijn dan ook ontzettend fier met de bevestiging van Ecovadis dat we bij de beste 3% werkgevers binnen de sector behoren wat betreft maatschappelijk verantwoord ondernemen.”