perso 2 aug 1 (3)

Liers Auto Center levert Lierse politievoertuigen

LIER – De dienst interventie van de Lierse politie heeft twee nieuwe voertuigen in gebruik genomen. De interventiewagens werden opgeleverd door het Liers Auto Center.  

De nieuwe politievoertuigen zijn uitgerust met vierwielaandrijving om de veiligheid van de politieagenten in alle weersomstandigheden te garanderen.

Omdat deze interventiewagens 24/24 en 7/7 operationeel zijn, leggen zij ongeveer 50.000km per jaar af. “Omdat op dit ogenblik volwaardige alternatieven met een andere aandrijving voor dit soort voertuigen niet echt rendabel of beschikbaar zijn, wordt nog steeds voor diesel gekozen”, aldus de politie van Lier.

De wagens hebben samen 124.000 euro gekost. De helft van dit bedrag gaat naar de ombouw en specifieke uitrusting van de voertuigen. “Door materiaal te recupereren zoals de lichtinstallatie en binneninrichting, waaronder de polyester achterbank, hebben we 16.000 euro kunnen besparen. De wagens hebben tevens verduisterde achterruiten, wat de privacy van eventuele arrestanten garandeert.”

In het najaar zullen nog twee nieuwe elektrische scooters, een motorfiets en twee anonieme voertuigen (CNG aangedreven) via een leasingcontract in gebruik worden genomen.