torst

Starter: TØRST is vinylicious

LIER – Eind mei vonden Denise en Bjørn in de Lierse Eikelstraat het pand waar ze nog geen twee maanden later TØRST openden: een conceptstore met vinylplaten, lekkers en drinks.

Liefde voor muziek en passie voor horeca leidden tot dit gezamenlijke project van Denise Roelants en Bjørn Corthoudt, die ook al vijftien jaar een koppel zijn.

Denise is al vijf jaar zaakvoerster van CareOne, dat coaching geeft aan thuisverplegingspraktijken. Ze werkt ook mee aan digitale apps voor de zorgsector. “Mijn man Bjørn is al van kleinsaf gek op muziek. Toen we elkaar leerden kennen, werkte hij in de horeca en hij draaide vroeger met een homieclubje LP’s bij de BloodyBastards. De voorbije 10 jaar werkte hij als technisch tekenaar. Muziek en sociaal contact ontbraken in zijn leven.”

Vorig jaar startten ze samen De Zimmer. “Dat leverde een zalige zomer op, maar we deden dit samen met een andere partner, en dat verliep niet altijd even vlot, waardoor deze samenwerking al relatief snel werd beëindigd. Maar de vastberadenheid om met ons twee iets nieuws op te starten, werd daardoor alleen maar versterkt. We vonden een pand, en de liefde voor muziek en de passie voor horeca hadden we al. Dat leidde tot TØRST.”

In de nieuwe zaak kan je vinylplaten kopen, en genieten van lekker eten en drinken. “Onze LP’s hebben we gekocht van een boeiende man in Limburg die na 25 jaar zijn muziekwinkel ging sluiten. Die collectie gaan we nog verder uitbouwen, en we brengen er nog meer variatie in met muziek uit de jaren tachtig.”

De keuken werkt met dagverse seizoensgebonden producten. “We serveren bijvoorbeeld maïskolfjes met kruidenboter, hummus van zoete aardappel, vegan croques, dip van makreel, hummus met sesamzaadjes… maar net zo goed chili con carne en mosselen.”

Twee weken na de opening zijn de uitbaters enthousiast. “De Eikelstraat is een verrassend leuk straatje tussen de Grote Markt en het Zimmerplein waar iedereen zich welkom voelt en dit willen we doortrekken naar onze zaak. Het is echt te gek voor woorden hoe muziek mensen dichter bij elkaar brengt. Adriaan Van den hoof is hier al vinylplaten komen draaien en uiteindelijk hebben mensen van een zestal tafels daar samen van genoten. We hopen iedereen te kunnen plezieren met ons vinylicious aanbod aan vinyl, food en drinks.”

BENT U OOK EEN STARTER EN WILT U UW ZAAK VOORSTELLEN AAN DE BEZOEKERS VAN MADE IN MECHELEN? MAIL DAN EEN KORTE BESCHRIJVING VAN UW ONDERNEMING EN EEN FOTO NAAR REDACTIE@MADEINMECHELEN.BE

.Een lijst met interessante starters uit de regio vindt u hier.