Koen Verbegt

Unit-T wil nog 200 extra mensen aanwerven

MECHELEN – Unit-T, de joint venture tussen Telenet en Solutions 30, heeft een goed eerste jaar achter de rug. Als onderdeel van Solutions 30 noteerde het bedrijf in de Benelux een omzetgroei van 300%. Er worden nog 200 extra krachten gezocht en het komende jaar wordt gefocust op nieuwe digitale technologieën in het kader van het Internet of Things (IoT).

Unit-T ziet zeker nog groei in zijn kernmarkten: de verdere uitbouw van installatie- en onderhoudsactiviteiten, en de groei van de securitymarkt met een stijgende vraag naar CCTV (Closed Circuit Television), toegangscontrole en inbraakbeveiliging. Ook de nieuwe trends in de energiemarkt bieden mogelijkheden, met slimme meters en slimme thermostaten. Deze markt zal de komende jaren heel sterk groeien en Unit-T gelooft dat het met zijn inhouse expertise de klanten volledig kan ontzorgen.

Extra mensen

“We zoeken nog steeds naar mensen die goesting hebben om onze projecten tot een goed einde te brengen, die ten volle hun talent willen inzetten en continu willen bijleren”, zegt Koen Verbergt, ceo van Unit-T. Het bedrijf hoopt in het komende jaar nog een 200-tal mensen aan te trekken. Naast vaste medewerkers zijn ook tijdelijke krachten en kleine zelfstandigen welkom.

“We zijn absoluut niet bang om starters zonder ervaring in te schakelen”, aldus Koen Verbergt. “Goesting is voor ons een cruciaal begin. Ervaring is niet nodig, die doe je bij ons op. En dat Unit-T een fijne werkplek is, geven 78% van de medewerkers aan.”

Studenten krijgen met werkplekleren de kans mee te draaien in een onderneming. Tevens worden er stageplaatsen aangeboden en krijgen studenten de kans om competenties te ontwikkelen, af te studeren en meteen in dienst te komen.

Kleine zelfstandigen kunnen flexibel worden ingezet. Ze hebben meestal reeds enkele jaren ervaring en worden op stukprijs betaald, een win-win voor beide partijen en goed voor een hoge productiviteit. Ze krijgen de kans om zelf mensen in dienst te nemen en zo extra inkomsten te genereren.