clubcollab

Club Collab wil starters en kleine ondernemingen helpen

MECHELEN – Drie Mechelse ondernemers hebben de krachten gebundeld om Mechelse starters en kleine ondernemingen te versterken in hun groei. Club Collab doet dat met o.a. workshops en masterclasses.

Club Collab is een samenwerking tussen Coffice, by nouchka en Spot..

Sientje van Spot.: “We zijn hiermee gestart omdat ondernemers heel  vaak in hun bedrijf werken, in plaats van aan hun bedrijf. En wij willen hiervoor een aanbod opzetten dat geen te grote inzet vraagt, maar wel veel resultaat zal opleveren. Door je als ondernemer in te schrijven voor een workshop of een masterclass met een thema dat voor jou nodig, nuttig of interessant is.”

Coffice, co-work plaats en koffiebar op de IJzerenleen, is de locatie van de Club Collabs. “Het heeft de juiste vibe”, zegt Sientje. “Nouchka van by nouchka staat in voor de content en helpt ondernemers hun zichtbaarheid te verbeteren. Daarnaast zullen we ook gastsprekers uitnodigen. Spot. zorgt met zijn platform voor de praktische organisatie en online inschrijving. Daarnaast helpen zij ook met de hosting tijdens de workshop.”

Toegevoegde waarde

De drie jonge ondernemers hebben elkaar ontmoet bij Coffice. Sientje: “Nouchka en ikzelf zochten als zelfstandige ondernemer een gepaste plaats om te werken en productiever te zijn en waren benieuwd naar Coffice. Lennard van Coffice had ons ook al gecontacteerd om elkaar te leren kennen. Al tijdens de eerste meeting met drie was er een klik. We zagen alledrie de mogelijkheden van een samenwerking met elk onze eigen toegevoegde waarde. Na wat koffietjes, brainstorms en meetings lanceerden we Club Collab.”

Het aantal deelnemers voor workshops is beperkt tot 10 personen, om ze kwalitatief en persoonlijk te houden. “De masterclasses hebben een maximum van 4 deelnemers. Zo kunnen we dieper ingaan op de onderwerpen en elke ondernemer die deelneemt persoonlijk en met diepgang helpen.”

Het basisdoel van Club Collab is de online zichtbaarheid van de deelnemers te verbeteren. “Maar Nouchka ondersteunt ook ondernemers in de brede zin (hoe start je een business, hoe kan je storytelling gebruiken,…). Daarnaast willen we ook focussen op structuur, productiviteit, verkoop,…”

De eerste workshop vindt plaats op 1 augustus.

.