Hooratelier Duffel

Hooratelier vindt nieuwe locatie in Duffel

DUFFEL – Hoorcentrum Hooratelier is sinds 2012 een gevestigde waarde in Duffel. Om mensen die op zoek zijn naar gehooroplossingen nog beter te kunnen helpen, heeft zaakvoerster Clio Augustijns onlangs haar zaak verhuisd naar residentie Netedijk langs de G. Van der Lindenlaan in Duffel.

Gehoorverlies is het tweede meest voorkomende gezondheidsprobleem ter wereld. Toch blijkt dat slechts 1 op 3 van de Belgische slechthorenden een hoorapparaat draagt.

Zaakvoerster Clio Augustijns van hoorcentrum Hooratelier: “Het horen gebeurt met de hersenen. De oren vangen enkel de geluidsgolven op, maar de hersenen geven betekenis aan geluid. Onbehandeld gehoorverlies vergt meer inspanning en mentale energie om gesprekken te volgen. Hoortoestellen helpen om deze uitdaging te overwinnen. Ze helpen om de hersenen fit te houden en verminderen het risico van versnelde cognitieve achteruitgang door onbehandeld gehoorverlies.”

Extra mogelijkheden op nieuw locatie

De verhuis naar het nieuwe pand in Duffel brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo beschikt Hooratelier als enige hoorcentrum in Duffel over een geluidsarme ruimte voor hoortesten en is er voldoende parkeergelegenheid op het Van der Lindenplein.

“Audiometrie of de hoortest wordt idealiter verricht in een stille omgeving om externe geluiden tot een absoluut minimum te beperken”, aldus Clio Augustijns. “In de geluidsarme ruimte krijg je een veel accurater resultaat van de hoortest.”

Als onafhankelijk hoorcentrum biedt zaakvoerster Clio Augustijns gratis hoortesten aan, is ze niet gebonden aan bepaalde merken en geeft ze vrijblijvend professioneel advies. Ook als je op zoek bent naar de juiste gehoorbescherming ben je bij Hooratelier aan het juiste adres.

“Mensen die vaak in contact komen met vele decibels kunnen hun gehoor preventief beschermen met op maat gemaakte oordoppen met filter. Tot deze doelgroep behoren muzikanten, concertgangers, motorrijders en jagers, maar ook personen die op de werkvloer aan hoge geluidsniveaus worden blootgesteld.”

Tijdens de festivalzomer kunnen jongeren en volwassenen genieten van festivalkorting op gepersonaliseerde gehoorbescherming met filter.