puurs

Puurs-Sint-Amands krijgt prijs voor innovatieve website

PUURS-SINT-AMANDS – De nieuwe website die fusiegemeente Puurs-Sint-Amands in januari lanceerde, en waar een catalogus aan werd gekoppeld met alle producten en diensten van de gemeente, won de Publica Award in de categorie Technology. Organisatie EPB beloont met de prijs straffe samenwerkingen tussen overheden en bedrijven.

Raoul Paridaens, algemeen directeur: “Ons opzet was om de burger online een helder overzicht te geven van al onze producten en diensten, zoals rijbewijzen, zorgpremies en huisvuilzakken. Op aanraden van adviesbureau Creando besloten we om alles in een onlinecatalogus te gieten. Zo maken we onze dienstverlening veel toegankelijker.”

Om de website te maken, schakelde de gemeente technologiebedrijf Tobania uit Grimbergen in. Koen Van Mol, expert communicatie: “Het was een intense samenwerking. Omdat we op de markt geen softwarepakket vonden dat voldeed aan onze noden, moesten we van nul beginnen. We maakten per product en dienst een fiche. Die geeft telkens een omschrijving van het product, de voorwaarden om het te verkrijgen, de procedure om het aan te vragen, de kostprijs, … ”

De Publica Awards zijn een initiatief van EBP, een organisatie die bij overheidsopdrachten ondersteuning geeft aan overheden en bedrijven die ervoor werken. Met de awards bekroont EBP straffe samenwerkingen tussen beide partijen. Er zijn awards in verschillende categorieën zoals Technology, Corporate Responsibility en Security & Safety.