wollemarkt

Extra cameracontrole in Mechelse autoluwe zone

MECHELEN – In zijn streven naar nog meer respect voor de autoluwe uren in de Mechelse binnenstad heeft het stadsbestuur beslist om een extra ANPR-camera in te zetten in de zone rond de Wollemarkt achter de Sint-Romboutskathedraal. De camera zal vanaf 1 september controleren of enkel vergunninghouders hier rijden tijdens de autoluwe uren.

De zone rond de Wollemarkt behoort al sinds 2011 tot de autoluwe zone, maar pas nu komt er ook een camera. De camera controleert het deel van de Wollemarkt achter de kathedraal, maar ook de Schoolstraat, Nieuwwerk en de Scheerstraat.

De autoluwe uren blijven dezelfde: van 11 tot 18u en op zaterdag van 7.30u tot 18u. Leveringen dienen te gebeuren voor of na de autoluwe uren. Per adres kunnen twee permanente vergunningen worden  aangevraagd. Mensen met een garage of privéparkeerplaats in deze zone kunnen eveneens twee permanente vergunningen aanvragen.

Wie nog niet over een vergunning beschikt, kan er tijdens de zomermaanden één aanvragen via Indigo.

Eigenaars van een garage of privéparking en handelaars met een eigen parking doen de aanvraag best via  de online-applicatie (autoluw.mechelen.be).

De camera treedt in werking vanaf 1 september. Overtreders krijgen een boete.

Alle informatie rond de autoluwe zone is te vinden op www.mechelen.be/autoluw.