PRO-INKT2

Starter van de Week: PRO-INKT

MECHELEN – Johan Van der Taelen heeft al een lange carrière in de logistieke sector op de teller, maar heeft beslist voortaan eigen baas te zijn. Hij ging in het hart van Mechelen van start met PRO-INKT en verkoopt toners en inktpatronen, hoofdzakelijk aan bedrijven.

PRO-INKT is voorlopig een eenmansproject, pas in juni opgestart door Johan Van der Taelen. “Hiervoor werkte ik als sales- en marketingmanager bij een ICT bedrijf, en ik was meer dan 30 jaar actief in de logistieke sector. PRO-INKT is mijn eerste echte eigen bedrijf.”

De jonge onderneming mikt met zijn toners en inktpatronen vooral op een B2B-klantenkring. “Alle mogelijke bedrijven, kmo’s, eenmanszaken, immokantoren… zijn potentiële klanten. Iedereen die een printer of meerdere printers heeft staan die niet onder een onderhoudscontract vallen, kunnen we helpen. De bedrijven kunnen bij ons terecht voor alle merken.”

Johan maakt zich sterk dat bedrijven heel wat geld kunnen uitsparen als ze met PRO-INKT in zee gaan. “We vinden het belangrijk de kwaliteit van onze inktpatronen en toners te kunnen garanderen. Onze prijzen voor originele merken zijn erg competitief, maar ons huismerk biedt exact dezelfde kwaliteit en minstens dezelfde hoeveelheid afdrukken als de duurdere originele merken.”

PRO-INKT werkt voornamelijk via een webshop, maar er is ook een fysieke winkel. “In De Inkt en Toner Discount op de Leermarkt 14 in Mechelen kan de consument zijn toners en inktpatronen aankopen. Onze bestellingen worden daar klaargemaakt en worden dan naar het sorteercentrum van DPD Mechelen gebracht. DPD Mechelen zorgt voor de uitlevering naar onze klanten.”