ass

Provincie promoot autismevriendelijk logies

BORNEM/SCHELLE/MECHELEN – B & B De Plukboerderij van Schelle, vakantiewoning Atelier van Antonine in Hingene, en B & B Alegria, Hostel De Zandpoort en Sportverblijf De Nekker in Mechelen zijn vijf van de twintig hotels, B & B’s, vakantiewoningen, campings en hostels in de provincie die door Toerisme Provincie Antwerpen na een controle worden aangeraden als vakantie-adres voor kinderen en volwassenen met een autismespectrumstoornis (ASS).

Toerisme Provincie Antwerpen breidt het project Toerisme voor Autisme uit naar logies. Tijdens de zomermaanden screent een experte twintig hotels, B&B’s, vakantiewoningen, campings en hostels in de provincie die zich kandidaat hebben gesteld als logies met een autismevriendelijke aanpak. Belangrijk zijn niet te veel zintuiglijke prikkels, onverwachte situaties en onduidelijke verwachtingen.

Na de controle komen er in oktober gedetailleerde begeleidingsfiches voor de gasten en een gids met tips rond toerisme en autisme voor de logiesuitbaters.

Celle Adriaensen van B & B De Plukboerderij van Schelle: “Op onze boerderij werken sinds jaren enkele jongeren met een autismespectrumstoornis en er ook komt af en toe een klas van Groenlaar (kinderen met autisme) bij ons langs om te helpen. Voor ons is dat de normaalste zaak en we zagen niet in waarom we niet zouden deelnemen aan het initatief van Toerisme Provincie Antwerpen.”

Koen De Vlieger-De Wilde, directeur van Kasteel d’Ursel in Hingene dat de vakantiewoning Atelier van Antonine beheert: “We hebben ons kandidaat gesteld omdat in het Atelier van Antonine iedereen welkom is en we de drempels zoveel mogelijk willen wegnemen. Bovendien komt Toon, een jongen met ASS, ons elke donderdag helpen als vrijwillige groenwerker. Hij rijdt onder andere het gras af rond het Atelier. We zijn blij dat de vakantiewoning binnenkort beter voorbereid zal zijn om mensen zoals Toon te ontvangen.”