Eva Clockaerts

RTV versterkt samenwerking met AVS

MECHELEN/LIER/WESTERLO – De kijker kan de samenwerking tussen de regionale zenders AVS en RTV duidelijk smaken. Dat blijkt uit de kijkcijfers van het eerste kwartaal van 2019. Beide zenders samen bereiken dagelijks maar liefst 325.000 kijkers. AVS, TV Plus en RTV gaan volop door op de ingeslagen weg en versterken hun samenwerking, die eind vorig jaar werd opgestart.

Om de gedeelde filosofie en de intense samenwerking te benadrukken, krijgen de AVS- en RTVkijkers binnenkort ook nieuws vanuit hetzelfde studiodecor.

Vanaf zaterdag 6 juli verschijnt het populaire TV Plus zomerprogramma Hallo Zomer! ook op beide zenders. Eind vorig jaar, bij de start van de samenwerking tussen RTV en AVS, kreeg ook de Oost-Vlaamse kijker er TV Plus, een tweede merk dat RTV in 2015 in het leven riep, bij. Terwijl de merken RTV en AVS garant staan voor nieuws, actua, duiding en sport, is TV Plus het belevingsmerk van beide zenders.

Zenders delen nieuwsanker

Het presentatieteam van beide zenders vanaf 1 augustus versterking van eenzelfde nieuw schermgezicht, die de samenwerking tussen AVS en RTV een gezicht geeft. Het gaat om vroegere VTM-weervrouw Eva Clockaerts, die haar roots in Lier (RTV) heeft en trotse inwoner is van het Oost-Vlaamse Melle (AVS). “Dit is de stap in mijn carrière waarbij alles in elkaar vloeit. Zowel met AVS als RTV heb ik een grote affiniteit. Ik ben geboren en getogen in Lier, ‘de poort der Kempen’ en heb daarna gestudeerd in Gent, waar ik zoals velen ben blijven ‘plakken’. Beide regio’s liggen me dus nauw aan het hart. Als presentatrice vind ik de betrokkenheid van de kijker ook erg belangrijk. En waar kan je nog dichter bij de mensen staan dan bij een regionale zender? Ik kijk er alleszins enorm naar uit om samen met een sterk team het nieuws te brengen naar de mens in de straat”, aldus Eva Clockaerts.