1560265017973

Provincie werkt verder aan sluitstuk fietsostrade

MECHELEN – De provincie Antwerpen werkt verder aan de ontbrekende schakel op de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen-Brussel tussen het station van Mechelen en de grens met Zemst. De ontwerpplannen voor dit ontbrekende deel zijn klaar.

Het gaat om een nieuwe fietsweg van ongeveer 2 kilometer lang en 4 meter breed. Die ontbrekende schakel moet op termijn het verzadigde wegennet tussen Antwerpen, Mechelen en Brussel gevoelig ontlasten. Aan de provinciegrens in Zemst sluit de fietsostrade aan op het jaagpad langs de Zenne in Vlaams-Brabant.

“Momenteel fiets je al vlot van Antwerpen-Berchem naar Mechelen-Nekkerspoel via de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen-Brussel”, zegt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit.

“Deze fietsostrade volgt tot Mechelen de spoorlijn langs Berchem, Mortsel Oude-God, Hove, Kontich, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Mechelen-Nekkerspoel. De stad Mechelen zorgt voor de aansluiting tussen beide stationsomgevingen bij de herinrichting van de stationsomgeving tussen de stations Mechelen-Nekkerspoel en Mechelen. Daarna loopt de fietsostrade via het jaagpad van de Zenne, via Zemst en Eppegem, naar Vilvoorde en Brussel. Als het project volledig klaar is, fiets je over een veilige en vlotte fietsverbinding van maar liefst 45 kilometer.”

Geïnteresseerden kunnen de ontwerpplannen komen inkijken op het stadhuis van Mechelen op woensdag 19 juni tussen 17 en 20 uur.

Je krijgt er een duidelijk beeld van hoe de fietsostrade zal aansluiten op het stationsproject van Mechelen in Beweging en de grens met Zemst, hoe deze fietsostrade er zal uitzien en waar deze fietsweg juist loopt. Tijdens deze infomarkt zijn medewerkers van de dienst Mobiliteit van de provincie Antwerpen aanwezig om vragen te beantwoorden over het project.