2801_Koninklijke_Beuk,_uitvaartbus,_0031

Van Hool levert uitvaarttouringcar aan Nederlands bedrijf

KONINGSHOOIKT – Van Hool heeft samen met het Nederlandse touringcarbedrijf Koninklijke Beuk een uitvaarttouringcar ontwikkeld en gebouwd. In het voertuig kunnen zowel de overledene als de nabestaanden worden vervoerd.

Touringcars vervangen steeds vaker de volgwagens bij uitvaarten, en vanuit de uitvaartsector is er naar verluidt vraag naar touringcars waarin ook de overledene kan worden vervoerd. Op basis van een touringcar van Van Hool werd daarom deze opmerkelijke bus geconcipieerd.

“Onze touringcars werden al ingezet bij uitvaarten”, legt directeur Monique Beuk van Koninklijke Beuk uit. “Vanuit de toenemende vraag of de overledene ook aan boord mocht, hebben wij het initiatief genomen om samen met Van Hool een uitvaarttouringcar te ontwikkelen.”

Maatwerk

Filip Van Hool, ceo bij Van Hool: “Het is de kracht van Van Hool om samen met klanten voertuigen te ontwerpen die beantwoorden aan hun hooggestelde eisen en verwachtingen. Maatwerk is het visitekaartje van het huis. De jarenlange ervaring van onze medewerkers maakt unieke ontwerpen zoals deze uitvaarttouringcar mogelijk.”

Aan boord van de touringcar is plaats voor de overledene en 26 nabestaanden. Geblindeerde ramen waarborgen de privacy van de passagiers. Er kunnen foto’s en filmpjes vertoond worden op drie beeldschermen aan boord, en er kan aangepaste muziek worden gespeeld. De uitvaarttouringcar beschikt over diverse technologische oplossingen. Beuk: “De benodigde functionaliteiten zoals een verlengde en verzwaarde lift, een bredere middendeur en een veilige baar-bevestiging zijn vereist om uitvaartvervoer professioneel te kunnen verzorgen.”

Chauffeurs

De chauffeurs zijn speciaal opgeleid om deze vorm van vervoer goed te verzorgen. “De technologie aan boord vereist specifieke kennis en het rijden met een overledene vraagt om een respectvolle rijstijl, de juiste etiquette en inleving in het moment”, aldus Monique Beuk. “Er is geen tweede kans, de lat ligt hoger dan gebruikelijk. Onze chauffeurs vinden het een eer om een bijdrage te mogen leveren aan iemands laatste reis.”