bosch_2019_hd_0325137x2890_img_h720

Bosch Thermotechnology opent Training Academy

MECHELEN – Met de opening van de Bosch en Buderus Training Academy aan de Zandvoortstraat is de Mechelse site van Bosch Thermotechnology NV nu helemaal klaar. In de Academy kunnen installateurs opleidingen en workshops volgen.

Bosch Thermotechnology N.V. bracht in 2017 al zijn administratieve vestigingen samen in een nieuw bedrijfspand in Mechelen. Vorig jaar werd op dezelfde site ook het nieuwe centrale distributiecentrum van 8.000 m² geopend. Dat magazijn bedient alle sanitaire en verwarmingsgroothandels in België. De nieuwe Training Academy is het laatste puzzelstukje van de site.

De Academy beslaat 400m². Installateurs vinden er de nieuwste technologieën op het vlak van internetconnectiviteit, warmtepompen, zonnesystemen en gas en stookolie, zowel residentieel als commercieel. In vier verschillende lokalen kunnen 60 installateurs tegelijkertijd een training volgen aan 85 verwarmingstoestellen.

Hernieuwbare energie

Met dit nieuwe centrum willen de verwarmingsmerken Bosch Climate en Buderus, samen met hun installateurs, de stap naar de toekomst zetten. De vraag naar warmtepompen en andere vormen van verwarming met hernieuwbare energie wordt steeds groter en installateurs moeten hieraan kunnen beantwoorden.

Daarom wil fabrikant Bosch Thermotechnology hen de nodige ondersteuning geven om kwalitatieve, op maat gemaakte installaties te kunnen afleveren.

Installateurs kunnen zich online inschrijven via de nieuwe eAcademy van Bosch en Buderus en kunnen hier in de toekomst ook korte online trainingen volgen.