diepvries-groente13092018

Roger & Roger neemt Hongaarse diepvriesfabriek van Greenyard over

SINT-KATELIJNE-WAVER – Roger & Roger, een snelgroeiende producent van aardappel- en maïssnacks, neemt de activa en de werknemers van de diepvriesfabriek van Greenyard in Hongarije over.

Familiebedrijf Roger & Roger verdeelt chips naar meer dan twintig landen vanuit zijn hoofdzetel in Moeskroen en heeft meer dan 350 werknemers in dienst. Het bedrijf heeft een sterke positie in de aardappel- en maïssector in West-Europa.

Greenyard wil in het kader van zijn transformatieplan zijn organisatie optimaliseren, rationaliseren en consolideren. Als onderdeel van dit plan verplaatst Greenyard het volume van zijn diepvriesproducten uit Hongarije naar haar andere productievestigingen in Europa. Klanten zullen hier geen problemen door ondervinden.

Yves De Vinck, ceo van Roger & Roger: “We tonen al geruime tijd meer dan normale belangstelling in potentiële opportuniteiten om onze activiteiten in Centraal- en Oost-Europa uit te breiden. De ervaring en kennis van de Hongaarse telers, in combinatie met de sterke motivatie van de werknemers op de site, hebben ons ervan overtuigd om deze fabriek van Greenyard over te nemen. In de volgende maanden zullen we meer informatie verstrekken over de toekomstige plannen en investeringen. Daarmee willen we de continuïteit en nieuwe groei voor alle belanghebbenden waarborgen.”

Charles-Henri Deprez, managing director Greenyard Frozen: “We zijn erg blij dat Roger & Roger, een maatschappelijk verantwoord bedrijf, onze diepvriesfabriek in Hongarije overneemt. Roger & Roger heeft besloten om zijn activiteiten uit te breiden naar de Hongaarse markt en heeft een duidelijke intentie om erin te investeren. Bovendien beschermt de transactie de belangen van al onze stakeholders.”