groentenfruit

Greenyard gaat meer verse groenten en fruit leveren aan Delhaize

SINT-KATELIJNE-WAVER – Bakker Belgium, dat deel uitmaakt van Greenyard, ondertekent een strategische waardeketen overeenkomst met Delhaize. Dat betekent concreet dat Greenyard nog meer verse groenten en fruit gaat leveren aan Delhaize.

Omdat Bakker België al een lange historische relatie heeft met Ahold Delhaize, werd het bedrijf door Delhaize gekozen als ervaren en deskundige partner om de verticaal geïntegreerde waardeketen te ondersteunen.

“We zullen meer zijn dan een leverancier voor Delhaize”, legt Adrie Bakker, General Manager bij Bakker Belgium, uit. “Ons doel is om toegevoegde waarde te bieden. Op basis van onze expertise in duurzaam supply chain management, zullen we een partner zijn voor zowel Delhaize als voor het leveranciersnetwerk van Delhaize.”

Net als voorheen zal Delhaize zich blijven focussen op het inkopen van verse Belgische producten.

Momenteel werken beide bedrijven aan de integratie van de belangrijkste processen om tot een volledig gecontroleerd toeleveringsmodel te komen. Dat model zal leiden tot meer innovaties, kortere en efficiëntere waardeketens, betere beschikbaarheid en nog versere producten.

Nieuwe locatie

Bakker Belgium zal investeren in een speciaal daarvoor bestemde locatie in België, van waaruit haar activiteiten voor Delhaize vanaf 2020 volledig operationeel zullen zijn.

Door deze overeenkomst zal de geleverde hoeveelheid vers fruit en groenten aan Delhaize in België aanzienlijk toenemen voor Greenyard. Bovendien zal dit toegenomen volume een positief effect hebben op de omzetgroei.