Overhandiging eerste fles (Dennis Kestelle & Charles Leclef) 1

Dennis Kestelle zet Begijnenzolder op Gouden Carolus Classic

MECHELEN – Elk jaar geeft Brouwerij Het Anker een artiest de volledige vrijheid om een kunstwerk te maken op een Jeroboam of 3 liter fles gevuld met Gouden Carolus Classic. Illustrator Dennis Kestelle vereeuwigde de legendarische Mechelse jazzclub Begijnenzolder op de Gouden Carolus Collector’s Edition 2019.

Mechels Illustrator Dennis Kestelle tekende al heel wat iconische beelden, van het Maneblusser-mannetje tot het Mechels Monopoly bordspel. “Dit is zeker niet mijn eerste ontwerp voor de brouwerij”, zegt Kestelle, “Maar omdat het een vrij ontwerp is, heb ik me deze keer echt helemaal laten gaan.”

“Ik was op zoek naar iets uit de recentere Mechelse geschiedenis. In een boek zag ik een passage over het Mechelse caféleven en stootte ik uiteindelijk op een kort stukje over de Begijnenzolder.”

De Begijnenzolder was een legendarische jazzclub die tussen 1967 en 1977 werd uitgebaat door gitarist Willy Donni, in de schaduw van Brouwerij Het Anker, op de zolder van een herenhuis naast de Begijnhofkerk. Nationale en internationale jazzmuzikanten kwamen er jammen, met grote namen als Bill Coleman, Nathan Davis en Chip Taylor.

Op YouTube vond Kestelle een videofragment uit 1974, met een jamsessie van Amerikaans jazz saxofonist Benny Waters samen met het Willy Donni Trio. Die bewuste avond werd vereeuwigd op deze Gouden Carolus Collector’s Edition 2019.

“Omdat ik zelf ook drummer ben, vond ik het leuk om het ontwerp te starten met Antwerps drummer Charlie Pauwels. Het contrast van zijn witte hemd, zwarte das en karakteristieke snorretje heeft eigenlijk de verdere stijl voor de illustratie bepaald: een scherp en dynamisch nachtspel.” De legendarische gitaar van Willy Donni werd exact nagetekend.

De Gouden Carolus Collector’s Edition 2019 werd afgevuld in beperkte oplage (1.500 flessen) en is vanaf nu te verkrijgen bij Brouwerij Het Anker en de betere drankenhandel.