20171116_KEER_FVbrugRender-759×500

Stad Mechelen en Fluvius zoeken investeerder voor 300 woningen

MECHELEN – Stad Mechelen en Fluvius zetten samen de verkoop van het perceel Eandiswijk aan de Afleidingsdijle in Mechelen in de markt. Op de Fluviussite (vroeger Eandissite) kunnen ongeveer 300 woningen worden gerealiseerd.

Het perceel Eandiswijk wordt te koop aangeboden met bouwverplichting. Schepen van Stadsvernieuwing Greet Geypen: “Deze site heeft het potentieel om te transformeren tot een volwaardig kwalitatief stadsdeel. De nieuwe wijk is opgevat als een woonomgeving met grote landschappelijke kwaliteiten en een hoge standaard op het vlak van duurzaamheid. Via een overheidsopdracht gaan wij nu op zoek naar een investeerder die onze ambities kan realiseren.”

In de eerste week van juni is er een verplicht plaatsbezoek voor geïnteresseerde investeerders.

Om plaats te maken voor de ontwikkeling van de site, groepeert Fluvius zijn activiteiten naar de westelijke zijde van hun bedrijventerrein. Hiervoor werden recent nieuwe kantoren gerenoveerd en in gebruik genomen. In het oude kantoorgebouw vinden geen activiteiten meer plaats. Eind dit jaar worden op de site de werken aan het parkeergebouw opgestart. Als de werken lopen zoals gepland, zal het parkeergebouw in 2021 de deuren openen.