Qualiphar

Qualiphar volgt voorbeeld van anderen langs N16

BORNEM – Net zoals vele andere bedrijven langs de N16 heeft farmabedrijf Qualiphar een eigen windmolenproject uitgewerkt. Op deze manier wil het farmaceutisch familiebedrijf Qualiphar, als belangrijke Belgische producent van geneesmiddelen en gezondheidsproducten, op een duurzame manier bijdragen aan een beter milieu binnen en buiten het bedrijf.

Qualiphar bouwt voor de productie van eigen groene stroom twee windmolens op zijn bedrijfsterrein. Hierdoor zal Qualiphar in de nabije toekomst 100% CO2 neutraal produceren. De ontwikkeling en realisatie van de beide windturbines zijn het resultaat van een nauwe samenwerking van Qualiphar met ontwikkelaar W-Kracht en burgercoöperatie BeauVent.

Dit nieuwe project sluit volledig aan op eerder gemaakte milieubewuste keuzes zoals o.a. het inrichten van bijenkasten, de vergroening van het wagenpark inclusief de installatie van 11 laadpalen op de bedrijfsparking.

Qualiphar en het Franse zusterbedrijf Gifrer, met de broers Karl en Marc Verlinden als zaakvoerders, zijn gespecialiseerd op het vlak van onderzoek en ontwikkeling, productie en commercialisatie van geneesmiddelen en gezondheidsproducten. Deze diensten en knowhow worden eveneens aangeboden aan derden in België en in meer dan 50 exportlanden.