overhandiging

Kiwanis Lier Twee Neten geeft pipowagen aan Heilig Hart

LIER – Kiwanis Lier Twee Neten schonk aan de pediatrie-afdeling van het Lierse Heilig-Hartziekenhuis een pipowagen. In deze woonwagen kunnen de patiëntjes de soms harde werkelijkheid van het  ziekenhuis even achter zich laten.

Kiwanis International zet zich belangloos in voor het verbeteren van de (leef)omstandigheden van kinderen. De lokale afdeling Kiwanis Lier Twee Neten (KLTN) concentreert zich op deze problematiek op regionaal niveau.

“Het is vanuit dat standpunt dat de kinderafdeling van het ziekenhuis ons al jarenlang nauw aan het hart ligt”, zegt Marc Van Craen van Kiwanis Lier Twee Neten. “Dat het ziekenhuis een tijd geleden een zorgclown in dienst nam, trok onze aandacht. We namen met hen contact op en ontdekten dat er behoefte was aan een veilige, wat magische locatie. Dat hebben we ons geen twee keer laten vertellen.”

Flinke sponsoring

“De waarde van de sponsoring voor dit project bedraagt circa 12.000 euro. We hebben het bedrag nog kunnen beperken dankzij de Olde Tramhalte uit Elsloo (NL) die de pipowagen hebben gebouwd en mee gesponsord en de firma Hegrola uit Westerlo-Heultje, die het niet evidente transport van de grote pipowagen op zich heeft genomen.”

De Zorgclowns droomden al lang van zo’n magische woonwagen. Leen Hendrickx van Zorgclowns & co: “Door de warme sponsoring en ondersteuning van Kiwanis Lier Twee Neten en het hele team van het ziekenhuis is deze droom nu werkelijkheid geworden. Een prachtige woonwagen, een plek waar mooie momenten kunnen ontstaan. We willen hen dan ook uitermate bedanken voor deze kans en het samen bouwen aan dit project.”

Stressverlagend

Brigitte Reyntjens, zorgcoördinator in het Heilig-Hartziekenhuis: “De effecten van een clownsbezoek zijn niet te onderschatten: lachen brengt zuurstof naar het lichaam en de organen. Het werkt stressverlagend en kinderen slapen en eten beter, wat de weerstand vergroot. Endorfines worden aangemaakt, wat pijnstillend werkt en wat soms maakt dat er minder medicijnen nodig zijn.”