uitreiking NIAZ Lier

Liers ziekenhuis neemt NIAZ kwaliteitslabel in ontvangst

LIER – Het Heilig-Hartziekenhuis kreeg het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) over de vloer. Zij kwamen officieel het NIAZ-kwaliteitslabel overhandigen. Het Lierse ziekenhuis krijgt dit certificaat na een zeer succesvolle audit in december 2018. Het blijft de komende vier jaar geldig.

Eind 2018 bezocht een team auditoren van het NIAZ het Heilig-Hartziekenhuis om de kwaliteit van de patiëntenzorg te toetsen. Met niet minder dan 97% slaagde het Lierse ziekenhuis met glans. Dr. Ellen Joan van Vliet van NIAZ kwam het officieel certificaat persoonlijk overhandigen. “Om het hoogst mogelijke label van kwaliteit te behalen, heb je doorzettingskracht nodig, veerkracht en een onuitputtelijk enthousiasme”, vertelt dr. van Vliet. “Dat heeft het Heilig-Hartziekenhuis laten zien.”

Peter Degadt, voorzitter van de raad van bestuur van het Heilig-Hartziekenhuis, is bijzonder trots op het behaalde resultaat: “We realiseerden dit met onze eigen vingerafdruk: een hart voor zorg. Met de steeds vergrijzende populatie en de daarbij horende veranderende noden binnen het ziekenhuislandschap, staan we voor enkele grote uitdagingen. De zorg zal in de toekomst niet alleen op maat worden, maar ook nog meer patiëntgericht, multidisciplinair en proactief.”

Accreditatietraject van 2,5 jaar

Het Heilig-Hartziekenhuis legde het accreditatietraject af in slechts 2,5 jaar. Dr. Patrick Smits, hoofdarts van het ziekenhuis: “Elk accreditatietraject verloopt met de nodige ups en downs. Het feit dat wij dit op zulke korte periode moesten realiseren, heeft zeker de nodige druk op de ketel gezet. De ontlading was dan ook erg groot toen we dit prachtig resultaat kregen. Dit kon enkel dankzij zowel de inbreng van onze artsen als de intrinsieke motivatie van alle medewerkers én raad van bestuur. Kortom, het was de beste teambuilding die we ooit gehad hebben.”