GoudenHaan

Advokaat van Den gouden haan erkend als Vlaams streekproduct

NIJLEN – De advokaat Classic van Den gouden haan uit Nijlen is bekroond met het erkenningslabel van Vlaams traditioneel streekproduct. Voor zaakvoerder Geert Dillen is het niet de eerste prijs die hij met zijn gele lekkernij wint.

Geert Dillen startte in 2007 met het maken van de klassieke advocaat: een eenvoudige bereiding met eigeel, gecondenseerde melk, suiker en alcohol. Alle ingrediënten worden gemengd, langzaam au bain-marie opgewarmd en vervolgens al roerend gekoeld. Een geheim recept dat vandaag erkend wordt als Vlaams streekproduct.

Geschiedenis vol awards

In 2008 ontstond er naast de advokaat Classic de Koffie Advokaat door een fout in het productieproces en werd Den gouden haan in het leven geroepen. Sindsdien trekt de Nijlense zaak met zijn producten ook naar markten en culinaire evenementen.

In 2011 wint de advokaat de titel van Beste advokaat in de wereld. Het bedrijf verhuisde naar een nieuw pand en opende een ambachtelijk winkeltje. Slechts één jaar later wordt Geert Dillen genomineerd voor Quality Crown Beste jonge ondernemer van België in de voedingssector.

Sinds 2016 worden de producten van Den gouden haan verdeeld over gans Vlaanderen en zijn ze te vinden in meer dan 200 winkels. In 2018 wordt ook de erkenning  van Erkende Ambachtsman behaald. In het rijtje van awards komt nu ook de erkenning van Vlaams streekproduct.