openingContinentalFoods

Spaanse Agrolimen koopt Continental Foods

PUURS – Continental Foods valt in Spaanse handen. Investeringsfonds CVC Capital Partners verkocht het Puurse moederbedrijf van Devos & Lemmens, Royco, Aïki, V8, De Blauwe Hand en Imperial aan de Catalaanse groep Agrolimen.

In 2013 kocht CVC Capital Partners voor 400 miljoen euro Continental Foods over van de Amerikaanse multinational Campbell Soup Group. De voorbije jaren werd meer dan 30 miljoen euro geïnvesteerd in het voedingsbedrijf, onder meer in de vernieuwing van de verouderde infrastructuur. In april 2017 was er al eens sprake van een mogelijke verkoop, weliswaar zonder resultaat. Vandaag is de verkoop wel een feit tegen een prijskaartje van om en bij de 900 miljoen euro.

De nieuwe eigenaar is het Spaanse Agrolimen en meer bepaald de dochteronderneming GB Foods. Die telt 12 fabrieken en 2.300 werknemers, goed voor een omzet van 758 miljoen euro. Bij Continental Foods werken er 1.000 mensen, verspreid over 4 fabrieken die een omzet van 400 miljoen euro draaien en een brutobedrijfswinst van 80 miljoen euro opleveren.

GB Foods, met voedingsmerken Gallina Blanca, Star, Jumbo, Grand’Italia en Gino en dierenvoedingsmerk Affinity Pet Care is actief in Spanje, Italië, Nederland, Oost-Europa en 30 landen in Afrika en het Midden-Oosten. De Spaanse sectorgenoot van Continental Foods is daarmee heel complementair aan Continental Foods dat activiteiten heeft in België, Frankrijk, Duitsland, Finland en Zweden.