diepvries-groente13092018

Greenyard versterkt activiteiten in Verenigd Koninkrijk

SINT-KATELIJNE-WAVER – Greenyard breidt zijn activiteiten in het Verenigd Koninkrijk uit. Greenyard Frozen UK gaat bij de Britse supermarktketen Tesco het volledige diepvriesassortiment van fruit, groenten en kruiden leveren. Greenyard versterkt ook zijn joint venture met de Engelse appelen- en perenproducent Bardsley.

Greenyard levert al meer dan 35 jaar diepvriesproducten aan Tesco en is verheugd dat het een leveringsovereenkomst met Tesco heeft bereikt voor het volledige diepvriesassortiment.

Deze deal zal een aanzienlijk groter volume met zich meebrengen en daardoor op positieve wijze bijdragen tot een omzetgroei voor alle partijen in de toeleveringsketen.

Greenyard Frozen UK zal Tesco ondersteunen op het vlak van kwaliteit, technisch beheer, accountmanagement en logistiek dankzij de samenwerking van verschillende afdelingen.

Topfruit

Greenyard Fresh UK verhoogt zijn investering in de joint venture met appel- en perenproducent Bardsley England, de vijfde grootste topfruit teler in het Verenigd Koninkrijk.

“Bardsley heeft de eerste twee jaar een groei van meer dan 100% gekend. De inzet en toewijding van Ben Bardsley hebben ons het vertrouwen gegeven om verder te investeren in het bedrijf en ons aangezet extra cash in het bedrijf te pompen. Hierdoor kan de automatisering en de totale efficiëntie van de site verder ontwikkeld worden”, zegt Alan Forrester, Managing Director van Greenyard Fresh UK.

De uitbreiding van de joint venture biedt Greenyard ook een aanzienlijk concurrentievoordeel in het geval van een harde brexit. “Ons uiteindelijke doel is om onze activiteiten tegen 2023 te automatiseren en dankzij onze innovatieve aanpak het Britse seizoen te kunnen verlengen, wat vooral belangrijk zal zijn wanneer een harde brexit plaatsvindt. In combinatie met de recente AEO-certificering van Greenyard Fresh UK geloven we dat we een relatief unieke positie binnen de markt bekleden”, aldus Ben Bardsley, Managing Director van Bardsley Engeland.

Greenyard en Bardsley hebben de ambitie om de fruitvolumes in de komende drie jaar te doen toenemen met 50%.