unipartners

UniPartners Group zet met overname Instrumelec in op engineering

TERHAGEN – UniPartners, in 1999 gestart met IT consultancy en 20 jaar een gevestigde waarde in IT en finance, heeft Instrumelec uit Quaregnon overgenomen. Hiermee breidt UniPartners Group uit met engineering en technische kennis en kan het verder groeien in Wallonië.

Walter Van den Eynde.

UniPartners ondersteunt al 20 jaar heel wat consultingbureaus met zijn outsourcingdiensten op het gebied van IT en Finance. In 2017 zette de Group met de product services van RACS de eerste stappen op de eindmarkt. Met Instrumelec wordt deze strategie verdergezet.

“De creatie van onze derde poot, engineering, wordt hiermee een feit”, bevestigt Walter Van den Eynde, ceo van UniPartners Group.  “Instrumelec verzorgt outsourcing van technische experts voor grotere projecten in de industrie, met klanten zoals Total, Ineos, Afton, Benechim en Colruyt, en staat ook in voor projecten in de tertiaire sector, met elektrische installaties in magazijnen, scholen e.d. “

Walter Van den Eynde is ervan overtuigd dat de kracht van het bedrijf ligt in zijn medewerkers. “Van bij de start vond ik het mijn missie om medewerkers alle groeikansen te bieden en hen te stimuleren om hun talenten te ontwikkelen.  Veerkrachtig blijven en kwaliteit bieden aan onze klanten kan enkel als onze collega’s zich op hun best voelen. Ondertussen zijn we een bedrijf van 210 medewerkers en 18 miljoen euro omzet.“

Co-ceo

Omdat de markt voortdurend verandert, met wisselende behoeften bij de klanten, en digitalisering nieuwe competenties en nieuwe technologieën vraagt, is er nood aan nieuwe strategieën, een extra klankbord en inperking van risico’s.

Guy De Backer.

“Daarom heb ik Guy De Backer gevraagd om samen met mij de Group te sturen en verder uit te bouwen.  Hij was 20 jaar geleden als bedrijfsrevisor als eerste betrokken bij de oprichting van UniPartners. Vandaag, door de overname van Instrumelec, wordt hij mijn nieuwe collega-zaakvoerder.”