crfmarket_carrefour_20170322_142517_1

Greenyard levert het hele jaar verse groenten en fruit aan supermarktketen

SINT-KATELIJNE-WAVER – Greenyard Fresh Belgium en Carrefour Belgium hebben een principeakkoord ondertekend voor de levering van verse groenten en fruit het jaar rond. Met deze overeenkomst wordt de commerciële relatie tussen beide bedrijven versterkt.

Greenyard hoopt dat hiermee de winstgevende groei van de categorie verse groenten en fruit wordt verdergezet. “Deze overeenkomst onderschrijft de strategie van Greenyard om de verticaal geïntegreerde partner en serviceprovider met toegevoegde waarde te worden van Carrefour België. Het Act For Food-initiatief van Carrefour om hun consumenten gezonde, kwalitatief hoogstaande en bij voorkeur Belgische voeding aan te bieden, wordt door dit akkoord ondersteund”, aldus een bedrijfsmededeling.

De kwaliteit van de verse producten zal gewaarborgd blijven doorheen de ganse keten, van teler tot consument. Dit versterkt strategisch partnermodel loopt in nauwe samenwerking met de vers-specialisten van Carrefour en SOCOMO, het geïntegreerde aankoopplatform voor groenten en fruit van Carrefour. Bovendien wordt een optimale logistiek en transport van Greenyard naar de platforms en winkels van Carrefour in België verzekerd.

Minder afval

Door deze overeenkomst zal het volume verse groenten en fruit dat Greenyard Fresh Belgium levert aan Carrefour België aanzienlijk toenemen. “Deze samenwerking zal beide bedrijven helpen om de volgende stappen te zetten om hun gemeenschappelijke doelstellingen op lange termijn te bereiken: het verminderen van afval, het verbeteren van de kwaliteit voor de consument en het voortdurend aanbieden van snelle en innovatieve oplossingen, afgestemd op de steeds veranderende behoeften van de consument”, aldus Greenyard.